fbpx

A Giro előtt: Pozzovivo a legjobb, hegyen, hóban

Ma ért véget Olaszországban a Giro d’Italia felvezető versenyének számító Giro del Terntino, ahol a Colnago versenyzője, Domenico Pozzovivo diadalmaskodott, az utolsó két napon megfordítva a versenyt honfitársával, Damiano Cunegóval szemben.

A kiemelt kategóriás Europe Tour viadal bár csak négynapos, egy csapatidőfutam után kemény terhelésben részesíti a Giróra készülő kerekeseket, ízelítőt kapva az olasz körverseny emelkedőiből. A második nap után úgy tűnt, a korábbi Giro-győztes Cunego kirobbanó formában van, megnyerve a szakaszt.

Domenico Pozzovivo nyerte a Giro del Trentino 3. szakaszát és az összetettet

Másnap, a harmadik etapon azonban Pozzovivo támadott, s talán nem is vették elég komolyan az előző napon összeszedett egyperces hátránya miatt Végül azonban óriásit hajtott a brutálisan meredek Punta Veleno emelkedőjén, s szólógyőzelmet aratott az apró termetű olasz, átvéve az összetett vezetést Cunegótól.

Videó összefoglaló a harmadik szakaszról:

A mai napon Pozzovivónak kellett védeni a trikót, és a Pordoi-hágón, hófalak között kerékpározva túl is teljesítette a feladatot, olyan tempót diktálva az utolsó kilométereken, hogy Cunego és a lengyel Sylvester Szmyd is leszakadtak. Bár a szakaszgyőzelemről ma le kellett mondania, hiszen a kolumbiai Darwin Atapuma faképnél hagyta az utolsó 300 méteren, de a Colnago versenyzője így is örülhetett az összetett sikernek.

Összetett végeredmény:

1. Domenico Pozzovivo (Colnago CSF Bardini) 12:57:47
2. Damiano Cunego (Lampre-ISD) a 40
3. Sylvester Szmyd (Liquigas-Cannondale) a 1:04
4. Carlos Betancur (Acqua&Sapone) a 1:12
5. José Rujano (Androni-Giocattoli) a 2:07
6. Roman Kreuziger (Astana) a 2:33
7. Hubert Dupont (AG2R-La Mondiale) a 2:34
8. Darwin Atapuma (Colombia-Coldeportes) a 3:55
9. Marco Pinotti (BMC) a 4:01
10. Mathias Frank (BMC) a 4:05

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo