fbpx

A defektgazdag kritérium határozta meg a Gemenci Nagydíj összetettjét

A Gemenc Nagydíj védjegyének számító esti kritérium idén rányomta bélyegét a versenyre, sokaknak ment el defekt miatt a jó összetett helyezés lehetősége, köztük az első és a harmadik szakaszon is legjobb magyarként végző Kiss Gergelynek (Veloki Team). 

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Szombat este egy másfél kilométeres, technikás pályán kellett 30 kört teljesíteni, a futamot az olasz Francesco Delle nyerte a román Andrei Nechita, és a szlovák Maros Kovac előtt, de a legtöbb bringás számára nem az eredmény miatt marad emlékezetes a futam. A történtekről az első szakaszhoz hasonlóan Kiss Gergely számol be:

„Az esti kritériummal az volt a baj, hogy valójában országúti szakasznak minősítették és nem lehetett visszaállni a mezőnybe a következő körben kerékcsere után. Iszonyú nehéz volt a pálya, macskaköves, lendületes lefelé, rengeteg kanyar, kigyorsítás… Rengetegen lyukadtak ki, mert élével álltak ki a kövek.

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Defektelt Bakter, Ivanics és még csomóan, a magyarok közül csak Pályi Csabi (DKSI) és Pogi – Popovics Gergely (Veloki Team) fejezték be a második vagy harmadik sorban. Ez meg is határozta az összetettet, mert ha nem tudtad befejezni, 4 percet kaptál, plusz fél percet körönként. 30 kör volt, én a 18. körben lyukadtam, felérni a mezőnyre ilyenkor reménytelen, nagyon gyors volt, mentem még 6 kört és amikor láttam, hogy hátulról közeledtek, kiálltam.”

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

A vasárnapi 132 kilométeres szakaszon (Tarr Kft. Kupáért) Pályi Csaba (DKSI) indulhatott a legjobb magyarnak járó mezben, a román Andrei Nechita minimális különbséggel vezetett csak, az itiner izgalmas versenyt ígért a 7 városi körrel, amely egy rövid, de nagyon meredek emelkedőt tartalmazott.

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

A versenyt belülről így látta Kiss Gergely, aki az első szakaszt követően ismét legjobb magyarként végzett:

“Nechita kis különbséggel vezetett összetettben, ezért a csapata, a Tusnad előre állt és végigforogták az egész szakaszt, amíg el nem kezdődött a városi körözés. az emelkedő nagyon meredek volt, egyben érkezett a mezőny, de diribdarabra szakadt. Maros Kovac (Dukla Trncin) „begombolt” és onnantól nem látták, „da solo” csukott szájjal végignyomta elöl, és megnyerte  szakaszt. Mögötte Nechitát támadták, öten-hatan maradtak, majd mi négyen egy sorban, és további párfős bolyok következtek.

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Én kilencedik lettem, ismét legjobb magyarként, ezért is sajnálom a kritériumot, és nem csak nekem ment el miatta az összetett, hanem a külföldiek közül is többeknek. A kritériumot leszámítva egyébként nem volt gond a szervezéssel, flottul ment minden, jó verseny lehetett volna.”

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Eredménylisták:

Gemenci Nagydíj 2015 I. szakasz

Gemenci Nagydíj 2015 II. szakasz

Gemenci Nagydíj 2015 III. Szakasz

Gemenci Nagydíj 2015 III Egyéni összetett

Forrás: bringasport.hu, fotók: Vanik Zoltán

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo