fbpx

A cyclocross-világbajnok csúcsformában a vb előtt!

A világbajnok Zdenek Stybar nyerte a cyclocross világkupa-sorozat hetedik, franciaországi állomását, kihasználva az összetett élén álló Kevin Pauwels utolsó körben elkövetett hibáját.

A cseh és a belga versenyző a száraz, gyors pályán ma egyértelműen jobb volt a többieknél, sokáig ketten haladtak az élen, egészen addig, míg az utolsó körben Pauwels orra esett egy nehéz lépcsősoros akadályon, s az így szerzett időveszteséget már nem hozhatta be a rövid idő alatt. A csehek világbajnoka így első győzelmét szerezte az idei vk-sorozatban, s megmutatta, komolyan számolni kell vele a január 29-ei világbajnokságon.

Zdenek Stybar végre magasba emelhette a rózsaszín bringát - Fotó: Hamvas Bálint - Cyclephotos.co.uk

A Koksijdében (Belgium) rendezendő vb izgalmasnak ígérkezik, és komolyan befolyásolhatja a versenyt az időjárás is. Az eddigiek alapján úgy tűnik, sárban, technikás futamon Sven Nys a legjobb, de homokban nagyon erős Niels Albert is (márpedig Koksijde pályáján van bőven homok), Pauwels és Stybar pedig inkább az erőpályákon, szárazon mutatták legjobb formájukat. A világkupa utolsó fordulójára egy héttel korábban, 22-én kerül majd sor Hoogerheide városában (Hollandia), és gyakorlatilag már csak Nys-nek van esélye elvenni az összetett győzelmet Pauwelstől.

Videók a versenyről a belga Sporzán, IDE KATTINTVA láthatók.

Fotó: cyclephotos.co.uk

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo