fbpx

A Balaton mellett, Veszprémben folytatódik a SuperCross

A veszprémi bringás élet felpezsdülését jelzi, hogy idén már harmadik alkalommal ad otthont kerékpár versenynek a város. A júniusi cross country futam és augusztusi tájkerékpáros világbajnokság után ezúttal cyclocrossozásra hív a Királynék városa.

Az október közepe óta tartó SuperCross Sorozat harmadik futamát, a LOcarGO Veszprém Crosst a Barátság parkban és környékén rendezi a Veszprémi Kerékpáros Egyesület. A viszonylag rövid, mintegy 2 kilométer hosszúságú pálya szinte egy helyről belátható.

A viszonylag sík terület miatt egy gyors, a füves talaj miatt pedig akár esőben is jól járható futam várja az indulókat. A versenyzőknek körönként 3 akadályt kell abszolválni, ezek a dupla palánk, a homokágy és az épített lépcső.

A férfi elit kategóriában az többszörös mountain bike magyar bajnok Buruczki Szilárd párharca várható az országúti menő Fejes Gáborral, akik árnyékában mindig ott van Búr Zsolt is. Buruczki és Fejes is egy-egy futamgyőzelmet tudhat magáénak és még Veszprémben sem dől el semmi, mivel még négy megmérettetés vár rájuk. A női elit futam legfőbb esélyese a szintén magyar bajnoki címekkel büszkélkedő Dósa Eszter, de számolni kell Módos Gabriellával és Németh Nórával is.

“A kerékpározás szeretete és az elmúlt 10 év versenyzése vezérelt, amikor kitaláltam ezt a versenyt. Szerencsére a SuperCross Sorozat szervezői is szívesen fogadták a veszprémi futam ötletét. A város központjában levő Barátság parkot és környékét megfelelőnek találom egy ilyen jellegű verseny számára, mivel szinte minden adottsága megfelel egy cyclocross versenynek. A város részéről is pozitív fogadtatást kaptunk, ennek egyik jelképe Porga Gyula polgármester úr fővédnöksége is.  A hideg időre készülve mindenkit vendégül látunk egy pohár forralt borra vagy teára. A verseny névadó szponzora a helyi szállítmányozó és logisztikai cég, a LOCARGO Kft., aki mellett még értékes nyeremények várnak a versenyzőkre a kertigépeket gyártó MTD Hungária Kft., az eplényi Síaréna-Bringaréna, a Greenzone Keszthely kerékpárbolt, a Salice napszemüveget forgalmazó Velossimo Kft. és a táplálék-kiegészítőket forgalmazó High5 jóvoltából.” – nyilatkozta Tóth András a verseny főszervezője.

A futamokat a már ismert, egységes szabályrendszer, időrend, nevezési díj, elektronikus időmérés és további szolgáltatások jellemzik majd Veszprémben is, melyekről részletesen a www.supercross.hu-n, a www.veszpremcross.hu-n, vagy a sorozat facebook-profilján (www.facebook.com/supercrosssorozat) keresztül lehet tájékozódni. A Veszprém Cross-ra november 15-ig lehetséges előnevezni a www.hegyibringa.hu honlapon.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo