fbpx

A 24. órában a Vuelta-győztes Cobo csapata!

A héten lejár az országúti pro teamek számára a legvégső határidő, hogy teljesítsék a bejegyzéshez szükséges követelményeket. A spanyol körverseny győztese, Juan José Cobo csapata, a Geox a hírek szerint komoly gondban van ebből a szempontból.

A Mauro Gianetti által irányított Geox-TMC főszponzora, a Geox az ősszel bejelentette kivonulását a profi kerékpársportból, így a Vuelta vörös trikósának gárdája támogató nélkül maradt.

Juan Jose Cobo a Vueltán még örömkönnyeket ejtett...

Gianetti a legutóbbi spanyol és olasz lapinformációk szerint Hugo Chavez venezuelai kormányával állt tárgyalásban, de megállapodásról még nem érkezett hír. Gianettinek pedig a mai nappal bezárólag be kellene mutatnia a szükséges dokumentumokat és a bankgaranciát, melyek igazolják, hogy a csapat megfelelő háttere biztosított 2012-re.

A dokumentációt a nemzetközi szövetség (UCI) licencbizottsága és az Ernst&Young könyvvizsgáló cég is ellenőrzi. Az előzetes információk szerint december 9-én lezárul az elbírálás és december 10-én az UCI publikálja az első és másodosztályú profi csapatok névsorát.

A spanyol Cobo eddig kitartott Gianettinél, bízva, hogy a svájci menedzser gondoskodik új főtámogatóról, de a minap a Diario Montanes lapnak már a lehetséges váltásról nyilatkozott: Remélem, nem maradok versenyzési lehetőség nélkül jövőre. Bár nem beszéltem róla eddig, de szóba került más csapat is.”

A Geox ismertebb versenyzői közül egyébként az orosz Gyenyisz Mencsov a Katyusába tart, Carlos Sastre befejezte, a kolumbiai tengely, Fabio Duarte és Mauricio Ardila hazájuk új profi csapatához igazolnak.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo