fbpx

Fellendül a magyar kerékpáros utánpótlás

Idén 38 versenyt rendeznek utánpótláskorú kerékpárosok számára a magyar szövetség (MKSZ) és a Kométa összefogásával.

A megállapodás pénteki aláírásán Princzinger Péter, az MKSZ elnöke kifejtette, a magyar kerékpársport négy nagy kihívása a következő években a versenyrendszer fejlesztése, valamint a személyi feltételek, a kerékpáros infrastruktúra és a kommunikáció javítása lesz.

A versenyrendszer stratégiai fontosságú fejlesztése kapcsán kiemelte, a cél a millenniumi generáció és szüleik megszólítása, hogy minél többen bringázzanak.
“Nagyot tudunk előrelépni a megkötött együttműködésnek köszönhetően” – fogalmazott a sportvezető, aki hozzátette, három korcsoport számára 2019-ben több mint húsz településen összesen 38, egységes szabályrendszerű és színvonalú viadalt szerveznek.

Princzinger az MTI érdeklődésére elárulta, a húsipari cég tízmillió forinttal támogatja a szövetséget, illetve rajta keresztül a megmérettetéseket rendező klubokat, ennek köszönhetően az utánpótlásversenyek nem a felnőtt viadalok mellékeseményei, hanem önálló rendezvények lesznek.

Giacomo Pedranzini, a Kométa ügyvezető igazgatója rámutatott: a kerékpárversenyeken keresztül járulnak hozzá a jövő generációjának egészséges neveléséhez.

A cég névadó szponzora a már visszavonult világklasszis kerekes, Alberto Contador kontinentális csapatának. Ennek kapcsán Pedranzini az MTI kérdésére elmondta: a megállapodás egyelőre 2019-re szól, de bizakodó, hogy az együttműködés hosszabb távú lesz.

“Olasz vagyok, így azt tudom, hogy az olasz kerékpársport világhírű. Itt is vannak lehetőségek arra, hogy híresebbé tegyük a sportágat” – fogalmazott az üzletember.

Forrás: MTI

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo