fbpx

6. hely a váltóversenyen a mountain bike Európa-bajnokságon!

Juhász Zsolt, Valter Attila, Benkó Barbara, Dina Márton – ebben a sorrendben hozták ki a maximumot mountain bike versenyzőink az Alpago (Olaszország) térségében zajló Mountain bike Európa-bajnokságon, az előkelő 6. helyet megszerezve!

A 6. helyezett csapat balról: Dina Márton, Benkó Barbara, Juhász Zsolt, Valter Attila

A 6. helyezett csapat balról: Dina Márton, Benkó Barbara, Juhász Zsolt, Valter Attila

A váltók minden tagjának egy kört kellett menni maximumon az XCO-pályán, tömegrajttal indulva, majd egymást váltva a rajt-cél területen. Az elit férfi korú Juhász Zsolt kicsit beragadt, de következett a junior (U19) Valter Attila, aki a 10. helyre hozta fel a váltót. Ezután Benkó Barbi tovább menetelt, a célzónában a 6. helyen adta át a stafétát az U23 korú Dina Mártonnak. Marcinak sikerült megtartani a magyar csapattól – nyugodtan kijelenthetjük – fantasztikus helyezést, bő másfél perccel lemaradva a győztes német csapat mögött.

A 17 beérkező csapatból a végső sorrend Németország, Svájc, Csehország lett, Jaroslav Kulhavy óriási hajrájának köszönhették a csehek a dobogót. No meg az olaszok szerencsétlenségének, akik vezető pozícióból egy láncszakadás miatt (és majdnem egy teljes kört futva teljesítve) vezető pozícióból a mezőny hátsó felébe csúsztak vissza. Európa-bajnoki előzetesünk IDE KATTINTVA olvasható, úgy tűnik végül szerencsét hozott a 13-as rajtszám! Gratulálunk a csapatnak!

Mountain bike Európa-bajnokság XCO csapatváltó eredménye:

1. Németország – 01:01:18
2. Svájc – 01:02:08
3. Csehország – 01:02:23
4. Ukrajna – 01:02:31
5. Dánia – 01:02:50
6. Magyarország – 01:03:02

Köridős eredménylista: Team Relay – Final Results

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo