fbpx

4 nap terepezés 4 szigeten – Blazsó Marci többnapos maratonra invitál

Idén már negyedik éve rendezi meg az Adria Bike Group csapata a Mitas 4 Islands többnapos montiversenyt április 11.-14. között. Maga a versenyközpont és az első kettő szakasz kiinduló pontja, Budapesttől 540km-re fekvő KRK sziget végében, a gyönyörű Baska településen lett kialakítva. Szerencsém volt eddig az összesen részt venni, végig pozitív tapasztalattal.

A rendezők nagy fába vágták a fejszéjüket azzal, hogy különleges versenyt akartak és tudtak összehozni! A verseny egyedisége nem csak abból áll, hogy 4 különböző szigeten vannak a futamok, sorrendben Krk, Rab, Cres és Losnij, hanem a bringásoknak az alap nevezésben biztosítottak a hajóutak a rajtokhoz, csomag transzfer és minden, ami a nyugodt versenyzéshez szükséges, beleértve a szakaszok utáni ebédet is. Ezenkívül rajtolhatunk hatalmas komphajóról és ha szerencsénk van, (mint első évben) még delfineket is láthatunk. A közös utazás az etapok között, jól összehozza a versenyzőket és különleges hangulatot is ad az egész rendezvénynek. Mivel a legtöbb MTB többnapost, párosoknak rendezik, csakúgy mint ezt az eseményt is, aki nyitottabb az még a következő megmérettetéshez találhat sporttársat is. Ahogy a régi Sziget reklámban is hallhattuk „This is the begining of a beautiful friendship”.

Persze a hajóutak beiktatásával a rendezők nagy rizikót is bevállaltak. Aki ismeri a horvát időjárást, az nem csak azt tudja, hogy akármilyen rossz idő van a szárazföldön a szigeteken sokkal nagyobb eséllyel találkozhat napsütéssel, de előfordulhatnak rendkívüli szelek a vízen, amik megakadályozhatják a hajók biztonságos kifutását. Tavaly is ez volt a helyzet a második szakasznál! A rendezőség nem csak hogy nem törölte a második futamot, ami már Rab szigeten lett volna, hanem ahelyett előző nap összeállított egy pályát szintén Krk szigeten, mint az első szakasz, de más nyomvonalon tökéletesen kijelölve, hogy minden napra meglegyen a változatosság.

Maga a verseny jellege összességében sziklásabb, technikásabb, sokkal több singletrack részt tartalmaz, mint egy otthon sokak által ismert, magyar vagy osztrák maraton. Én azoknak ajánlom, akik kacérkodnak a gondolattal, hogy kipróbálnának többnapos versenyeket, amik itthonról jól megközelíthetőek és még megfizethetőek. Akik úgy érzik technikailag felkészültek egy magyar vagy osztrák versenynél valamivel komolyabb kihívásra és élvezik a lélegzetelállító helyeken való bringázást.

A verseny számokban: 4 szigeten, 250km terepezés, több mint 5000m szintemelkedéssel. Leghosszabb szakasz 73km, legrövidebb 40km.

A szervezők idén UCI kategóriát is hirdettek a megszokott páros kategóriák mellé, amiben mi is indulunk. A jó szereplés reményében egy tehetséges maratonos srácot vettem magam mellé, Keleti határunkon túlról, akit jelenleg is edzek.

Persze itthon is fejődnek már a „palánták” egy ilyen megmérettetéshez! 😉

Csapat:
Bikemag.hu-Vee tyres team:

Blazsó Márton: Többszörös Topmaraton és Magyar XCM Kupasorozat győztes
Hazai Csapata: Mesterbike 575 factory

Bogdan Duca: 2017-ben 2. hely Román XCM OB, 3. hely Román XCO OB
Hazai csapata: Vee Tires Team Romania

Az Adria Bike group szervez egynapos MTB versenyeket is a közelben, hasonló színvonalon.

Információk az alábbi elérhetőségeken:
Mitas 4 Islands
További eseményekről

Szerző: Blazsó Márton

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo