fbpx

4 Islands – 2. nap: ugyanott, visszafelé

Az időjárás és a viharos szél átírta a 4 Islands négynapos mountain bike verseny forgatókönyvét, a szervezők ugyanis nem kockáztathatták a kompátkelést a horvát szigetek között.

4islands_2

Blazsó Mártonra (Mesterbike 575 Team) és Suzi Hilbertre (NoMad Merida CST) ismét Krk szigetén várt tehát egy szakasz, tegnaphoz hasonlóan 65 kilométeren. Marci beszámolója a 2. etapról:

A második napon már az első rajtblokkból indulhattunk, mivel benne voltunk összetettben az első 100 csapat között. Rendben is ment szinte minden, ma is teljes erőbedobással versenyeztünk. A párosunknak elég jól megy a lefele, persze néha nem nagyon engednek el. Megjegyeztem egy srácot, aki Suzit majdnem letúrta az ösvényről később engem sem engedett utána, amikor betoltam egy meredek részen, hogy fel bírjon tekerni.

Jámbor jószág vagyok, de szökőévente azért eldurran az agyam, főleg, ha valaki mással szórakoznak. Miután végignéztem, hogy a 40 kilós csajt majdnem kilökte egy kétszer akkora ember a sávból, utánamentem a sövényen keresztül és szépen rávezettem az oldalsó kövekre, hogy meg kelljen állnia és szépen jöjjön inkább utánunk… ha tud. Persze mondanom sem kell lemaradt.

4islands_lukasgatyaViszont valami tövises ízé volt, amin átvágtam és szépen leamortizáltam a vadiúj bicajos nadrágomat, ami annyira szuper, talán az eddigi legjobb amit hordtam, csak most úgy néz ki mint amibe sörétessel belelőttek… meg a lábam is, de megérte! 🙂  Egyébként ez elég ritka eset.

Ma is volt pozitív élmény, amikor egy cseh versenyző felvette Suzi rajtszámát, (amit sikeresen letoltam a hátáról) és mikor beért visszaadta. Meg az egyik horvát vegyes páros is gratulált a célban, akikkel sokat meccseltünk. Végül hetedikek lettünk vegyesben, és összetettben is majdnem 20-hellyel jobban jöttünk be. Megdolgoztunk érte, én is elfáradtam!

További információk a 2. szakaszról:

https://www.adriabike.hr/en/uncategorized/mitas-4-islands-mtb-stage-race-day-2/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo