fbpx

3. nap a TransAlp-on: egyre jobb!

Az egyhetes Bike TransAlp harmadik szakasza felemelő volt a léleknek és már a térdnek sem fájt egyáltalán… a Kis József-Vas Péter (Merida Masters – Bikemag.hu) párosból Peti számol be a történtekről:

St.Vigil-St.Christina. 65 km, 2500m szint. A leglátványosabb és az egyik legnehezebb szakasz is egyben. Ennek megfelelően ma 9 helyett már 8-kor elrajtoltunk, nem tudtunk túl sokat aludni.
A tornatermi szálláson ez amúgy sem egyszerű. A hálózsák és matracerdőben folyamatos a mozgás, akár éjszaka közepén is. A legelvetemültebbek már 4:30 körül lázasan pakoltak, készülődtek. Villanykapcsolgatás és furcsa zajok, szagok mindenütt, cserébe a szálláshoz jár a reggeli, ami ma a falu legjobb szállóiban volt elkölthető és a választék is szuper volt.

De lássuk milyen volt a tekerés: 12 km nyomatás az enyhén emelkedő aszfalton, majd 1 óra meghalás az őrült meredek murvás úton. Egészen fel 2200 m-re. A mai szakasz nagy része a Sella Ronda Hero legendás pályáján haladt, Dolomitok és montis trail-ek a legjavából.

A hágó után jött a már előre beharangozott  1.5 km-es tolós szakasz lefelé a sziklák között (láss csodát már a térdem sem fájt) majd egy kis aszfalt és meredek egy nyomtávos emelkedők minden mennyiségben. Jocóval nem bírtunk elfáradni. Mosoly az arcunkon – a többiekén már sokkal kevésbé – ez a mi napunk volt. Nehéz szakasz volt, 4:20 percre volt szükségünk a 65 km teljesítéséhez. 17. hely a mai szakaszon, összetettben pedig már 16.-ak vagyunk. Szépen jövünk felfelé!

A verseny honlapja: http://bike-transalp.de/news/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo