fbpx

2020-ban a Jumbo-Visma lesz a Team Ineos legnagyobb ellenfele?

Megnövelt költségvetéssel és Tom Dumoulinnel a soraiban vág neki a 2020-as szezonnak a Jumbo-Visma, és nem titkolt céljuk, hogy jövőre megszorongassák a Team Ineost.

Hétfőn jelentették be, hogy Tom Dumoulin jövőre a Jumbo-Vismában folytatja, ami nem volt óriási meglepetés hír, mert rengeteg pletyka keringett arról, hogy a holland összetettmenő már nem érzi magát jól a Team Sunwebben, és a Jumbo Vismával tárgyal. Bár a csapatban ott van Primoz Roglic, akire első számú emberként számíthatnak a nagy körversenyeken, és lehet merész húzás lenne mellé leigazolni Dumoulint. Végül megköttetett a szerződés, 3 évre írt alá a holland sztárkerékpáros a Jumbo-Vismához, ami óriási erősítés lesz a csapat számára. Másnap pedig érkezett a hír, hogy a költségvetésük is magasabb lesz, legkevesebb 20 millió eurós büdzsével vágnak neki a 2020-as szezonnak.

Az éppen zajló 2019-es szezonban is kiváló eredményeket tudhat magáénak a Jumbo-Visma, Roglic a tavasszal szépen gyűjtögette a kisebb körversenyeken az összetett elsőnek járó trikókat, míg a Giro d’Italián a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A Tour de France-on is nem várt eredményeket hozott a csapat, sárga trikó az első napon, csapatidőfutam győzelem és a sprinteken is folyamatosan számolni velük, na és persze ott volt Wout Van Aert is, aki mély nyomot hagyott a nézőkben, és nem csak a súlyos bukásával az időfutamon, hanem megcsillogtatta tehetségét az első nagy körversenyén a szeptemberben még csak 25. életévét betöltő háromszoros cyclocross világbajnok, sokra hívatott országúti versenyeken is. És nagyon lényeges dologról nem szabad még megfeledkezni, Steven Kruijswijk összetett 3. helyéről, a két Ineosos mögött ő volt a legjobb versenyző.

2020-ban csatlakozik hozzájuk Tom Dumoulin, így már 3 kiváló összetettmenő lesz a csapatban, ha meg meri kockáztatni a vezetés akkor akár mindhármat harcba küldhetik a sárga trikóért, bár valószínűleg valamelyikük inkább a Girora fog fókuszálni. Egy biztos, nagyon erős kerete lesz jövőre a Jumbo-Vismának és eséllyel pályázhatnak arra, hogy megizzasszák az Ineos csapatát.

 

 

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo