fbpx

2019-től női-férfi vegyes csapatok a Világbajnokság csapatidőfutamán?

Idén Innsbruckban láthatjuk utoljára az UCI csapatokat a Világbajnokság időfutamán, 2019-től pedig egy különleges verseny van láthatáron, ahol nők és férfiak együttesen alkotják a csapatokat, de külön-külön indulnak és a végén összesítik az eredményeiket.

Májusban beszámoltunk arról, hogy 2018-ban szerepel utoljára az UCI csapatok időfutama a világbajnokságok programjában, 2019-tól pedig a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség újra nemzeti csapatokat látna szívesen a csapatidőfutamokon. A nieuwsblad.be információ szerint a jövőben 6 fős női-férfi vegyes csapatok állnának rajthoz, persze nem egyszerre, hanem mindkét nem külön-külön rajtolna és az időiket összeadnák. A tervek szerint a férfi triók kezdenének az időfutamon és őket követnék a 3 fős női csapatok.
Érdekes kezdeményezés, ami minden bizonnyal a női kerékpársport felzárkóztatását célozza meg (mindenki, aki nyerni szeretne, kénytelen lenne egy ütőképes női csapatot is kiállítani), ami fontos szerepet játszik az UCI elkövetkező 4 éves tervében is.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo