fbpx

2018-as Rudy Project újdonságok- végre itt a montis szett!

Elég nehéz volt a 2017-es prezentációra figyelni úgy, hogy ilyen hostess lányok keringtek körülöttünk!” Így kezdtem a tavalyi beszámolót és bizony ez idén is igaz volt. Tudják az olaszok mi kell a szemnek, hogy minél többen jöjjenek a standra. Pedig voltak más kerek formák is, amelyek megmozgatták a bringás fantáziáját!

Kell ennél több? Mármint a képen látható új szemüvegre gondoltunk 😀

Eddig is voltak „montis” modellek a Rudy Project palettáján, hiszen mi is teszteltük a Tralyx és Fotonyk sportszemüvegeket, amiket hegyikerékpározásra és országútizásra egyaránt lehet használni és a Racemaster sisak is jól mutat az XC versenyeken. De teljesen hiányzott eddig a trail/enduro kategória, vagy egyszerűen az a sisak és szemüveg, amiben „csak úgy” túrázol. OK, a Spinhawk-ot többször hordtam endurózás közben, de az inkább egy utcai modell.

Számtalan lencse verzió és keretszín közül választhatsz!

Szerencsére megérkezett a Sintryx szemüveg és a Protera sisak, méghozzá a legmenőbb színekben! A Syntryx fullframe kerettel rendelkezik, vagyis a keret teljesen körbeveszi a lencséket, viszont a legújabb Push Release Systemnek köszönhetően szétnyitható, ami megkönnyíti vagy inkább mondjuk úgy, hogy lehetővé teszi a lencse cserét! A Power Flow System segít a levegő áramlásában, a fullframe keretben ugyanis könnyebben párásodik a lencse mint a nyitottakban. A szárak teljesen megegyeznek a Tralyx csúcsmodellével, így a montisoknak sem kell “lejjebb adniuk”.

A szárak megegyeznek a Tralyx-éval.

Ergonose XI orrtámasza testreszabható, és két komponensű gumiból áll össze a tökéletes kényelem érdekében. Van itthon 6-8 db Rudy Project szemüvegem, és ha valamire sosem volt panaszom, akkor az a kényelem! Nem mellékesen számtalan lencsével választható lesz, talán már 1-2 hónap múlva: az „alap” füstszínűn kívül a méltán kedvelt fényre sötétedő ImpactX-en át a legújabb fejlesztésű és szintén a kiállításon bemutatott Polar 3FX HDR-ig.

Az új 3FX HDR lencsék

Az új Polar lencse az eddigi 3FX lencséhez hasonlóan szűri a tükröződéseket és becsillanásokat, de emellett nagyobb vizuális élményt nyújt a kontrasztosabb színek révén. A HDR lencsék a speciális bevonatuk miatt nehezebben karcolódnak és az ujjlenyomatok is alig látszanak rajtuk. Ez utóbbi komoly probléma volt a “lézer” lencséknél, hiszen zavaró volt az ujjlenyomat rajtuk, és letakarítani sem volt könnyű.  Csak ez a lencse négyféle színben lesz választható! Arról nem beszélve, hogy az orrgumi, a szárvégek, a szárakban és az orrészen a logó is cserélhetőek, így a színkombinációs lehetőségek közel végtelenek.

Nagyon adja! És trendi színei vannak.

Tökéletesen passzol hozzá a Protera sisak, melynek héjszerkezete Triple In-Mold kialakítású, így maximális védelmet nyújt a fejednek. A double in-mold szerkezet egy ütéselnyelő habból, és egy azzal egybesütött kemény külső héjból áll. A Protera-nál legbelülre még egy kemény héjréteg került, és a tarkó rész is plusz réteget kapott! Napellenzője állítható és leszedhető, de ez utóbbit nem nagyon tudjuk értelmezni egy trail sisak esetében, de gond esetén könnyen cserélhető. Ami viszont sokkal fontosabb, hogy „goggle” kompatibilis, azaz a teljes méretű downhilles szemüveget is fogadja amit sokan használnak enduro versenyzésre is. A zártam montis fejvédők nagy gondja, hogy nehezebben szellőznek.

A Rudy Project mérnökei erre is gondoltak, méghozzá több helyen is! Egyrészt itt az Airframe szellőző kialakítás, ami a homlok részen “eltartja” a szivacsozást a héjtól, így könnyen tud szellőzni. Másrészt itt a sok szellőzőnyílás, a szivacsozása pedig antibakteriális és gyorsan száradó DryFoam illetve X-Static anyagokból áll. Szín fetisisztáknak pedig itt a kánaán! Nem csak különböző sisak színekből tudsz választani, hanem fejméretállító Strap Quick Change hevederek is cserélhetőek, így azok színét is tudod kombinálni. Illetve így könnyen moshatóak a szivacsozással együtt.

Nem csak a városi sisaknak cserélhetők a szíjai!

A városi bringásoknak pedig itt a Central fejvédő aero kinézettel, de nyilván nem ez volt a fő tervezési szempont. Kivehető bogárhálós, levehető napellenzős, és a már említett cserélhető színes Strap Quick Change hevederek is a Central részét képezik. A tarkó és halánték védelem maximális, hiszen csak a hülyék hiszik azt, hogy a városi lassabb tempónál nem kell sisak, vagy „bármilyen” jó. És az Amerikai história X-óta tudjuk, hogy a padka nem válogat 🙂 Selyemfényű festése pedig telitalálat.

Az aerodinamikus Boost sisak mellé érkezik a Boost Pro, ami teljesen zárt kivitelű, így nagyon alacsony a légellenállása. Ideális választás triatlonra, vagy időfutamra, ahol minden másodperc számít. A szellőzőnyílások elzárhatóak ha szükséges, így őszi/tavaszi bringázásokra is jó választás.

Kisebb, de annál fontosabb fejlesztés, hogy a Tralyx modell most már Slim kivitelben is kapható lesz, ami a kisebb fejmérettel rendelkező bringásoknak kedvez. Fiataloknak, nőknek és természetesen az Ázsiai piac miatt készült el a Tralyx Slim, de végre egy újabb „slim” modell!

Szinte megbújt a sarokban két fejlesztés, pedig nekünk szemüvegeseknek nagyon fontos! Az egyik az új Vulcan szemüveg, ami utcaiként és “sportos” modellként is hordható. Érdekessége, hogy a belecsiszolt dioptriás lencse pikkpakk cserélhető más színű keretre, így akár a ruhádhoz megfelelőben indulhatsz reggel. Igazából komplett keret nem is kapható, hanem te legózod össze a neked tetsző részekből. Tudom ez sokaknak nem szempont, de van akinek igen! A másik újdonság pedig az, hogy a Tralyx-be is megérkezett a bepattintható dioptriás keret, így akinek nagyobb a dioptriája (mint nekem is: -5.5), ezért nem tud gyárilag csiszolt ImpactX lencsét választani, annak is itt a megoldás!

A Rudy Project újdonságait keresd a hazai forgalmazó webshopjában, bemutatótermében, vagy a szerződött partnereinél!

Az új Syntrix:

Az új Protera:

Az új Central:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo