fbpx

2018-as Lazer újdonságok

Elsőre azt hittük, hogy a grafikus monochrome monitoron dolgozott: a Lazer standján csakis fekete/fehér sisakok voltak! Persze ez csak a design része, a színek nem vesztek el, és új modellekből is találtunk bőven…

Ugyan az időfutam-fejvédők kis szeletét jelentik a hazai eladásoknak, a TT műfaj a leglátványosabb, így kezdjük ezzel a Lazer újdonságok bemutatóját!

A Bullet a Lazer-kínálat legújabb „kompakt” aero sisakja. Nem a klasszikus csepp formájú kivitelt kapja, hanem egy szélcsatornában fejlesztett/tesztelt országúti bukósisak. Azon kívül, hogy a frontfelülete és a légellenállása kicsi, számos egyéb érdekesség áll mögötte. Ilyen a nyitható vagy zárható Airslide „zsalugáter”, állása attól függ, hogy mennyire van szükség hűtésre.

Ezen felül kiegészítőként a LifeBeam rendszert is megvásárolható, így a fejméretállító rendszeren keresztül mérheted a pulzust, az adatok pedig az órán, GPS-en vagy a kormányra szerelt computeren jeleníthetők meg. Ezen felül MIPS-es kivitelban is kapható lesz, tehát fokozott biztonságot nyújt, ha már nagy tempót mégy vele…

Külön érdekesség, hogy a cikk írása közben zajló bergeni időfutam-világbajnokságra minden Lazer támogatott versenyző egyedi, országzászlós modellt kapott a szponzortól. Mint látható, a Lotto Soudal versenyzői inkább az új Bullet modellt preferálják a könnyebb, de kevésbé aerodinamikus Z1 helyett. Ez utóbbira felpattintható az Aeroshield burkolat, amely javítja az aerodinamikai mutatót.

Szintén az időfutam sisak palettát színesíti a Victor, a Wasp Air illetve a triatlonosok kedvence lesz a Wasp Air Tri és a „golflabdás” Tardiz 2. A Lazer láthatóan komoly hangsúlyt fektet az aero fejvédőkre: ilyen széles paletta kevés gyártónál létezik!

Ha már rétegpiac, akkor jöjjön egy szívemhez közel álló újdonság, az MX7 karbon héjas fullface downhill-/endurosisak. Mindössze 1060 grammot nyom M-es méretben, hat szellőzőnyílással is rendelkezik, így a zárt kialakítás ellenére nyáron sem fogunk belerohadni. Az MX7-hez dukál egy rendes goggle, azaz motorcross vagy sí jellegű teljes sportszemüveg. Végre ez is megtalálható a Lazer kínálatában Lazer G1 néven, amely az általunk is tesztelt Revolution FF enduro sisakhoz is ideális választás

Kifejezetten e-bike használóknak készült az Anverz, amelyet többféle kivitelben összerakható. Amikor jó idő van, mehetsz vele az Aeroshell nélkül, így rendesen szellőzik. A felpattintó Aeroshell-el nem áramvonalasabb leszel, hanem véd a szél és a eső ellen a hűvösebb évszakokban. Esetleg olyan durva gépekhez is ajánlható, mint az M1 Spitzing Plus , ezekkel tartós 70 km/h-t lehet menni… Sőt kiegészítőként lesz hozzá extra-meleg Wintercap, amit a téli tekerésekhez ideális. Az Anverz megfelelt a legszigorúbb NTA8776-os e-bike szabványnak is.

A gyerekesek fellélegezhetnek! Végre teljessé válik a Lazer paletta, így nemcsak sisak fronton lehet ellátni a kicsiket Lazer termékekkel, hanem napszemüvegből is találunk majd fiúknak és csajoknak is megfelelő modelleket. Sisakfronton a Nut’Z és a P’Nutz is elérhető lesz a fokozott ütéselnyelési képességekkel rendelkező MIPS-es verzióban.

Szemüvegekből bemutatták a Blub és Kidiator-t. Előbbi már másfél éves kortól egészen 5 éves korig hordható, míg az utóbbi a 6-12 éves korosztálynak kínál elsőosztályú szemvédelmet – és nem csak bringázás közben.

Hasonlóan széles lett az Urban paletta is, illetve az integrált szemüvegek térnyerése is szembetűnő, pedig kinézetük megosztó. A legkönnyebb az Armor, ami dirt bukó szerű felépítése ellenére mindössze 250 grammot nyom, és olyan fényezésekkel készül, amitől ledobtuk a láncot! Természetesen hozzá illő napszemüvegek is érkeznek, hiszen egy városi „kupak bukóhoz” nem veszel fel „racing” sportszemüveget!

További információ a gyártó honlapján.

A Lazer fejvédőket keresd a Paul Lange Hungary partnerüzleteiben!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo