fbpx

2013 LEG-jei: az év LEGemlékezetesebb pillanata

A kerékpársport legemlékezetesebb pillanatának – valamennyi szakágat beleértve – egy slopestyle versenyen bemutatott trükköt, egy hátraszaltót választottunk, amely minden bizonnyal a világ valaha beadott legnagyobb backflipje, a videón is látható elkövető pedig Cameron Zink.

cameron_zink_2

Zink az idei Red Bull Rampage-en mutatta be az elképesztő trükköt, a legnagyobb ugratóról, az Oakley-drop-ról. Már a kvalifikáció során is megmondta, hogy be fogja adni a 78 lábnyi repülést jelentő szaltót, és sikerült is a bravúr. A 2010-es győztes ezzel elnyerte a legjobb trükk díját, de menetének összpontszáma nem haladta meg a győztes Kyle Strait-ét, „csak” második lett a Utah államban (USA) rendezett őrületen. Ennek ellenére azóta is mindenki Zink szaltójáról beszél…

A 27 éves, Reno (USA) városából származó rider egyébként 2010-ben már megnyerte a Rampage-t, valamint a Crankworx- és a Red Bull District Ride, valamint az FMB World Tour összetett győzelem is szerepel dicsőséglistáján. Már 10 évesen megismerkedett a downhill világával, de később inkább a dirt és slopestyle felé orientálódott, a trükkök jobban vonzották, mint a lejtmenet az óra ellen.

cameron_zink_1

Jellemző, hogy amikor megkérdezték három legfőbb céljáról, azt válaszolta: 1. Nem megsérülni; 2. Nem megsérülni; 3. Mindent megnyerni; A bringázáson kívül szívesen ül motorra, vagy szörfözik a hullámokon.

Szerintetek rászolgált Zink backflipje az év legemlékezetesebb pillanata címre?

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo