fbpx

Toscana, az olasz ízek otthona

Aki az olasz ízeket szereti, az valószínűleg a toszkán ételek nagy rajongója. A pizzasütők egy része Olaszországban tanulta a mesterséget, így olyan pizzát sütnek, amelybe beleharapva Toscanában érezheted magad.

Ezek a pizzák nemcsak a jó ízekről szólnak, hanem az eleganciát is magukban foglalják. Vékony tészta, finom alapanyagok, igényesen elrendezett feltétek.

Toscana az olaszországi tradicionális ízek otthona. Az innen származó pizzák jellegzetes feltéteket kapnak, mint például a ruccola, fokhagyma, fekete vagy zöld olajbogyó, és az elmaradthatatlan mozzarella és további olasz sajtok. Az alapszószokhoz paradicsomot, tejfölt és fokhagymát használnak.

Olasz pizza Toscanából

Az olasz pizzák jellegzetességei közé tartoznak a vékonyra nyújtott pizzatészták. A pék addig nyújtja, forgatja, pörgeti, amíg tökéletesen egyenletes vastagságú nem lesz mindenhol. Sokan nem törődnek a pizza tésztájával, mondván, hogy a lényeg úgyis feltét. De ez nem így van. A pizza szíve és lelke a tésztája, és a tökéletes tészta laza és könnyű.

A tökéletes tésztára pedig rákerülhetnek a feltétek. Ha az igazi, olasz Toszkán ízeit szeretnéd a pizzádra csempészni, akkor olyan alapanyagokat fogsz használni, mint a mozzarella, olívabogyó, darabos paradicsom, szalámi, sonka és füstölt vagy friss sajtok sokasága. Az alapszósznak használhatsz bazsalikomos paradicsomszószt, tejfölt, vagy egyszerűen csak meglocsolhatod olívaolajjal.

Az alapanyagoknál viszont kerüld a mirelit zöldségeket. Ahhoz,hogy finom és jó minőségű pizzát készíts, elengedhetetlen az, hogy friss és egészséges zöldségeket használj. Ne sajnáld a pénzt és időt elmenni a piacra, és friss zöldségeket vagy gyümölcsöt vásárolni.

Minőségi alapanyagok

Említettük, hogy a jó pizza titka a tészta, de a feltétek milyensége koronázza meg azt. Ajánlott, hogy mindig szezonális pizzát készíts, ugyanis ebben az esetben biztosan mindig találsz friss hozzávalókat. Ha húsos pizzát készítesz, ne a mennyiségre, hanem a minőségre törekedj. Szánj rá egy kicsivel több pénzt, és vásárolj minőségit.

Ez a sajtok esetében is érvényes. Ráadásul, ha mindenből kicsivel többet vásárolsz, akkor még elengedő alapanyagod marad ahhoz, hogy összedobj belőlük valamilyen egyszerű tésztafélét. Így nem csak egy igazi, olasz pizzád lesz, hanem akár egy igazi, olasz füstölt sonkás tésztád is. Ezekkel az ételekkel Olaszországba varázsolhatod nem csak magadat, de még a vendégeidet is.

Ha nem vagy az a kimondott mesterszakács, vagy csak épp nincs időd vagy kedved főzni, akkor házhoz is rendelheted. Felcsapod a telefonkönyvedet, vagy beütöd a kedvenc pizzériád vagy éttermed címét. A futár pillanatok alatt házhoz szállítja neked az ételt. Nem lesz más dolgod, mint (leginkább türelmetlenül) kivárni, amíg megérkezik az ételed, és fotelben vagy a számodra legkényelmesebb pozícióban el is fogyaszthatod.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo